Ropogós csirkecomb sütõtökös lencseágyon/Knusprige Hühnerkeulen mit Kürbis auf Linsenbett
sponsored links
(Rezept unten auch auf Deutsch)
Csakis a sütõtök! Most legalábbis jó ideig ez nálam a favorit. Remélem, a családból sem szalad ki senki, ha meglátja a vágódeszkán... Igazán igyekszem változatosan készíteni. Akár leves, vagy édesség formájában is. Most éppen a csirke alá adom, lencse és fokhagyma társaságban. A friss kakukkfû elmaradhatatlan velejárója a receptnek!
Hozzávalók 3-4 személyre:
2 ek olívaolaj
5 db csirkecomb (bõrrel és csonttal)
só, bors
2,5 dl csirke alaplé
2,5 dl marsala, vagy valamilyen más likõrbor
0,6 dl vörösbor ecet
1 kg sütõtök (meghámozva, kimagozva, felkockázva)
10 kakukkfû ágacska
1 egész fej fokhagyma (félbevágva)
4-5 bió narancshéj csík
80 dkg fõtt barna lencse (elõfõzve, leszûrve)
A sütõt 200 fokra elõmelegítjük. A combokat sózzuk, borsozzuk. Az olajat egy serpenyõben felforrósítjuk és a combok mindkét oldalát megsütjük benne. (Jó, ha a bõrös felük kissé ropogósra sikerül.) A megsült combokat egy tálra kivesszük.
A serpenyõt felöntjük az alaplével, likõrborral és az ecettel, majd 1 perc alatt összeforraljuk.
Egy tepsibe belesimítjuk a sütõtök darabokat, a felezett fokhagyma fejet és narancshéjat, ráfektetjük a combokat és a kakukkfû ágakat. Fóliával lefedjük és kb. 30 percig sütjük. Akkor levesszük a fóliát, hozzáadjuk a lencsét és további 10 percig sütjük.
Nagyon finom a visszamaradt szószt kenyérrel, baguette-al tunkolni!
***
Zutaten für 3-4 Personen:
2 EL | Olivenöl |
5 | Hühnerkeulen(mit Haut und Knochen) |
Salz, Pfeffer | |
250 ml | Hühnersuppe |
250 ml | Marsala |
60 ml | Rotweinessig |
1 kg | Kürbis nach Wahl (geschält, entkernt, in Stücke geschnitten) |
10 Zweige | Thymian |
1 ganze | Knoblauchknolle (halbiert) |
4 Streifen | Orangenschale von einer Bio-Orange |
800g | braune Linsen (gekocht, abgetropft) |
Pfanne mit Hühnersuppe, Marsala und Essig ablöschen und 1 Min. kochen.
Hühnerkeulen, Kürbisstücke, Thymian, Knoblauch und Orangenschale in einen Bräter geben, mit Alufolie abdecken und 30 Minuten braten. Die Folie entfernen, Linsen dazugen und in 10 Minuten fertig garen.