Ropogós bõrû lapocka
sponsored links
A ropogósra sütött húsok minden ínyenc nemzet konyháján megbecsült helyet foglalnak el. Így van ez nálunk is, de a német nyelvterületeken különösen nagy divatja volt és van ezeknek a pecsenyéknek. A Krustenbraten gyûjtõfogalom alatt tulajdonképpen sokféle hús értendõ. Lehet az bõrõs császár, lapocka, karaj, comb, csülök, lényege az, hogy húsunkat úgy készítsük, hogy szaftos legyen, a bõre pedig úgy roppanjon, mint egy friss töpörtyû. Én most egy szép darab lapocka mellett döntöttem.
A lapocka bõrös felét vágjuk be kb. 1 cm sûrûn, ennek iránya lehet tetszés szerinti. Van, aki a négyzetes, van, aki a srégen való beirdalásra esküszik. A húst ezután bedörzsöljük durva tengeri sóval, borssal, õrölt köménnyel. Néhány óráig állni hagyjuk, ezalatt 3-4 gerezd fokhagymát apróra vágunk, vagy összenyomunk, és elkeverjük mézzel, ez lesz majd a ...