ROPOGÓS TEJES KIFLI
sponsored links
Megint egy remek házi kifli...Emlékszem régen, mikor reggel, marha nagy kedvvel battyogtunk a suliba, útközben volt egy Tejbolt. A résnyire nyitott ajtaján keresztül, már a sarkon éreztük a frissen sült, ropogós kifli illatát. A boltos néni már elõre tudta, hogy a nebulók melyike, milyen itókával kéri. Poharas tejjel vagy kakaóval...És az a kifli...., hogy az milyen csuda jó volt... Cserepes külsejével, ropogós mivoltával, maga volt a reggeli mámor. Még most is vissza tudom idézni, a kiflicsücsökbe való harapást, és a mellé, szívószálon szürcsölt itóka ízét...Rég volt, tán igaz sem volt. Lényeg, hogy manapság "olyan" kiflit nem kapni sehol, bármilyen puccos pékboltba is tévedünk be. Na jó, talán egy-kettõ megközelíti a békebelit, de tényleg ritkán. Viszont ez a kifli, nem hagyja szunnyadni az emlékét, és a sütõbõl kivéve, visszahozza a régi gyermekkorok, sulis ízeit...
Hozzávalók 18 db. kiflihez:
1/2 kg liszt,
3 dl tej
1/2 kg liszt,
3 dl tej
1 evõkanál cukor
4 dkg vaj
2 evõkanál olaj ...