ROPOGÓS SAJTOS-ÚJHAGYMÁS KENYÉRCHIPS
sponsored links
A nevében is benne van, hogy ropogós chips, vagyis sütés után ne várjuk a tésztájától, hogy puha lesz.
A tesómnak és az egyik unokatesómnak sütöttem valamelyik nap az esti Eb futball mérkõzésre - örültek neki, és nagyon ízlett nekik. Az íze számomra is nagyon jó volt, de nekem ez már túl ropogós volt...
A recept a Csábító házi sütemények címû könyvembõl származik - mivel nagyon finom újhagymánk van a kertben, innen jött az ötlet az újhagymás chipsre.
Férjem nem futballrajongó, de a mostani Eb mérkõzésekbe néha-néha belenéz, mert vannak izgalmas meccsek. Tehát nem futball párti, viszont Forma 1 rajongó. :) Mivel a tv-ben az élõ közvetítéseket szereti nézni (és nem felvételrõl), emiatt a hétvégi programjainkat általában a Forma 1-es futamokhoz igazítjuk. (nem mindig, de többnyire igen:)) A Forma 1 világában én is eléggé "otthon vagyok", régebben néha néztem egy-egy futamot a férjemmel a tv-ben, az utóbbi években viszont egyáltalán nincs idõm ilyesmire. Pedig vannak kedvenc pilótáim, akiknek "fél szemmel" szurkolok, de ebbe inkább most ne menjünk bele... :) Nézzük inkább a chipset!
Hozzávalók:
- 15 dkg sima liszt
- 10 dkg rétesliszt
- 3/4 kávéskanál szárított élesztõ ...