Ropi házilag
sponsored links
Reggel jött az ihlet: készítsünk ropit. Egész délelõtt böngyölgettem Rékámmal, nagyon segített a drágám, aztán az elsõ kisült adagnál magamra hagyott és elment rágcsálni!
Nem is értem!
Akár esti filmnézéshez, akár gyerekzsúrra tökéletes, vagy csak amolyan elõételnek az ebédhez.
A ropi igazán egyszerû, persze itthon sosem lesz olyan, mint a bolti (emulgeálószeres, stb.), de így jobb is.
Lényegében apró grissinik, amikhez már volt szerencsém.
Készítettünk sósat (fleur de sellel), szezámmagosat és simát.
30 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1,2 dl víz
1 dl tej
1,2 dkg friss élesztõ
4 ek olívaolaj
1 tk cukor
1,5 tk só
A cukros víz és tej langyos keverékébe belemorzsoljuk az élesztõt, felfuttatjuk.
Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, végül a sót.
Jól összedolgozzuk, ha szükséges (liszt függõ) tegyünk még hozzá lisztet.
Nem kelesztjük, azonnal dolgozunk vele, az épp pihenõben lévõ tésztát takarjuk le, ne száradjon.
A tésztát 6-8 kisebb részre osztjuk, mindegyiket kis téglalappá nyújtjuk (kb. 3-4 mm vastagságúra).
Pizzavágóval vékony csíkokat vágunk és egyesével kissé megsodorjuk õket, majd sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Ízlés szerint sózhatjuk, vagy szezámmaggal szórhatjuk. Elõtte én vízzel megspricceltem, hogy tapadjon is rá a cuccból.
Csak ekkor tesszük félre sütés elõtt picit kelni.
Légkeverésen 185 fokra elõmelegítve sütjük.
Ha nem légkeveréssel szeretnéd sütni 200 fokon süsd és ha kell, fordítsd meg félidõben a tepsit.
És akkor itt van a lányom a nagy segítés közben:
A fél kis konyháját kiköltöztette a végére. Volt itt mindenféle sütikiszúró!
Csatlakozz hozzám a Facebookon is!
Nem is értem!
Akár esti filmnézéshez, akár gyerekzsúrra tökéletes, vagy csak amolyan elõételnek az ebédhez.
A ropi igazán egyszerû, persze itthon sosem lesz olyan, mint a bolti (emulgeálószeres, stb.), de így jobb is.
Lényegében apró grissinik, amikhez már volt szerencsém.
Készítettünk sósat (fleur de sellel), szezámmagosat és simát.
30 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1,2 dl víz
1 dl tej
1,2 dkg friss élesztõ
4 ek olívaolaj
1 tk cukor
1,5 tk só
A cukros víz és tej langyos keverékébe belemorzsoljuk az élesztõt, felfuttatjuk.
Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, végül a sót.
Jól összedolgozzuk, ha szükséges (liszt függõ) tegyünk még hozzá lisztet.
Nem kelesztjük, azonnal dolgozunk vele, az épp pihenõben lévõ tésztát takarjuk le, ne száradjon.
A tésztát 6-8 kisebb részre osztjuk, mindegyiket kis téglalappá nyújtjuk (kb. 3-4 mm vastagságúra).
Pizzavágóval vékony csíkokat vágunk és egyesével kissé megsodorjuk õket, majd sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Ízlés szerint sózhatjuk, vagy szezámmaggal szórhatjuk. Elõtte én vízzel megspricceltem, hogy tapadjon is rá a cuccból.
Csak ekkor tesszük félre sütés elõtt picit kelni.
Légkeverésen 185 fokra elõmelegítve sütjük.
Ha nem légkeveréssel szeretnéd sütni 200 fokon süsd és ha kell, fordítsd meg félidõben a tepsit.
És akkor itt van a lányom a nagy segítés közben:
A fél kis konyháját kiköltöztette a végére. Volt itt mindenféle sütikiszúró!
Csatlakozz hozzám a Facebookon is!