Ropi házilag

2014-03-28

sponsored links

Reggel jött az ihlet: készítsünk ropit. Egész délelõtt böngyölgettem Rékámmal, nagyon segített a drágám, aztán az elsõ kisült adagnál magamra hagyott és elment rágcsálni! :)

Házi ropik
Nem is értem! :)

Akár esti filmnézéshez, akár gyerekzsúrra tökéletes, vagy csak amolyan elõételnek az ebédhez.

A ropi igazán egyszerû, persze itthon sosem lesz olyan, mint a bolti (emulgeálószeres, stb.), de így jobb is. :)

Lényegében apró grissinik, amikhez már volt szerencsém.

Készítettünk sósat (fleur de sellel), szezámmagosat és simát.

30 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt

1,2 dl víz

1 dl tej

1,2 dkg friss élesztõ
4 ek olívaolaj
1 tk cukor

1,5 tk só




A cukros víz és tej langyos keverékébe belemorzsoljuk az élesztõt, felfuttatjuk.
IMG_8727

Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, végül a sót.
IMG_8728

Jól összedolgozzuk, ha szükséges (liszt függõ) tegyünk még hozzá lisztet.
IMG_8729

Nem kelesztjük, azonnal dolgozunk vele, az épp pihenõben lévõ tésztát takarjuk le, ne száradjon.

A tésztát 6-8 kisebb részre osztjuk, mindegyiket kis téglalappá nyújtjuk (kb. 3-4 mm vastagságúra).
IMG_8730
Tészta nyújtás a ropihoz

Pizzavágóval vékony csíkokat vágunk és egyesével kissé megsodorjuk õket, majd sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Darabolás

Ropik sütés elõtt

Ízlés szerint sózhatjuk, vagy szezámmaggal szórhatjuk. Elõtte én vízzel megspricceltem, hogy tapadjon is rá a cuccból.
Sütés elõtt - sós ropik

Sütés elõtt - sós ropik
Csak ekkor tesszük félre sütés elõtt picit kelni.

Légkeverésen 185 fokra elõmelegítve sütjük.

Ha nem légkeveréssel szeretnéd sütni 200 fokon süsd és ha kell, fordítsd meg félidõben a tepsit.

Házi ropik


Házi ropik



Sima házi ropi







Szezámmagos házi ropi


Sós házi ropi
És akkor itt van a lányom a nagy segítés közben:
IMG_8737

Réka

IMG_8733

A fél kis konyháját kiköltöztette a végére. Volt itt mindenféle sütikiszúró! :D
Csatlakozz hozzám a Facebookon is!
facer


Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/03/28...

sponsored links

Keres?s