Rongyos tojásleves
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 6 tojás, 1kis fej hagyma, 1 dl tejföl, 2 evõkanál olaj, só, fûszerpaprika, 2 babérlevél, ecet
Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Félrehúzzuk a tûzrõl, megszórjuk a fûszerpaprikával, megsózzuk, beledobjuk a babérlevelet és felöntjük 1,2 l vízzel, majd felforraljuk és 5 percig fõzzük. 2 tojást felverünk és a levest állandóan kavarva, belecsorgatjuk. A megmaradt tojásokat egyenként egy merítõkanálba törjük és beleengedjük a fövõ levesbe. Addig fõzzük, míg a tojások megfõnek, de már nem kavarjuk. A tejfölt simára kavarjuk kevés levessel és visszatöltjük. Ecettel savanyítjuk.