Rombuszhal citrusosan
sponsored links
Új halfajok jelentek meg a Metró pultjainál, ezek közül is leginkább a rombuszhal keltette fel az érdeklõdésem. Habár a gyenge árfolyamoknak köszönhetõen most az egekbe szöktek a tengeri halak árai, fizetéskor mégis megkockáztattam a vásárlást. A rombuszhal egyébként sem tartozik az olcsó halak közé, és ha kiszámolom, hogy tisztítás, filézés és nyúzás után mi marad belõle, akkor bizony már a bélszínnel vetekszik az ára. Ha más nem, az ünnepek alkalmával azonban meg lehet reszkírozni, egy halrajongónak különösen. A mennyiségi kalkulációt érdemes úgy végezni, hogy két éhes felnõtt fõételként simán megeszi az élõsúlyban egykilós halat, amennyiben egy legalább háromfogásos menüsor részeként tálaljuk, akkor 4 adag épp kihozható belõle. Ismerkedés gyanánt semmi bonyolultat nem kívántam elkövetni, egyszerû citrusos-vajas mártással, póréhagymával és ropogósra sült krumplikarikákkal tálaltam. Most már tudom, szeretem a rombuszhalat :)
A filézés a laposhalakéhoz hasonlóan történik. A neten láttam egy magyar nyelvû videót a tárgykörben, azonban ...