Rocky Road, vagyis Rögös Út nevû desszert Nigellától
sponsored links
Csokoládés finomság |
KisIldinél van a stafétabotja a Szakácsmustra játéknak, õ Nigella Lawson sztárszakácsot választotta, tõle hoztam ezt a szupergyors édességet. Nem volt 5 perc az összeállítás, mégis hihetetlen élmény a különbözõ állagok és ízek együttese. Mindenképpen érdemes nekiállni! :)
Kissé persze sajátra formáltam, kihagytam a koktélcseresznyét a lányom miatt, a brazil diót (mogyorót?) is kicseréltem jó kis hazai dióra és fele részben földimogyoróra. A többi maradt az eredeti. Így készült:
250 g étcsokoládé
150 g tejcsokoládé
175 g vaj
4 teáskanál méz (minek golden szirup, ha nekünk van igazi mézünk? hm?)
200 g amaretti keksz
150 g dió és mogyoró vegyesen, durvára törve
(150 g koktélcseresznye, amit kihagytam)
125 g mini pillecukor (vagy nagyobb, de ollóval kisebb darabokra vágva)
némi porcukor, ha szórni szeretnénk, én nem szerettem volna. Épp elé édes.
Végtelenül egyszerû: A csokoládékat a vajjal és mézzel egy tálban összeolvasztjuk, közben egy másik tálban összetörjük a kekszet, diót, mogyorót, belevágjuk a pillecukrot. Kibélelünk egy kb. 20*30 centis tepsit vagy tálat folpack fóliával. A jól elkevert csokoládés masszát ráöntjük a törmelékre, összekeverjük, és már simítjuk is a tepsibe. 2 óra hûtés elegendõ, hogy kockázható legyen.
Édes, csokis, itt roppanós, amott puha, szétolvadó tömör gyönyör. És nem is vezet hozzá rögös út. :)
A receptet itt találtam, nézelõdjetek, sok finomságot lehet találni még a nagyasszony keze alól!
Valamint minden édességet, desszertet kedvelõt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!