(robbanós) ÉTCSOKOLÁDÉS SÜTÕTÖK TORTA (mézeskalácsfûszerrel)
sponsored links
Kezdem elhinni, hogy amikor valaminek a végére érünk, akkor tényleg menthetetlenül elindul, vagyis beindul a hajrá érzés. Már-már kétségbe esetten keresem a szabad órákat, hogy legyen idõ megsütni még azt, amit felírtam a kis listámra. Persze nem dõlne össze a világ, ha a tervezett eltérne a valóságtól, de valahol egy legális nyugtatószer is most nekem a sütés.
Azt hiszem ezek után érik a vallomás, és ismét kulisszák mögé tekinteni, mégis mirõl beszélek, mi ez a versenyfutás az idõvel. Ti akik olvastok, az életben is támogattok, a munkámban egyaránt, akár találkozunk az életben, akár az éteren keresztül. A blog indulása, és visszatekintve idõben (bár nem tízen évekrõl évekrõl van szó, csupán mennyi is? három? nah jó visszaszívom egész jó teljesítmény a részemrõl :) ) az utamat mutatja, ahol mindig voltak állomások, változások (így formálódott vele a blog is), de azt hiszem most jön el a legnagyobb eddig.
De a fenébe is, most a tortáé a fõszerep a leleplezõ bejelentés még egy kicsit had várasson magára. Semmi hatásvadászat, de per pillanat több lenne, mint egy ötperces, és ilyenkor tiszteletben tartom mindenki álmossági faktorát. Álmodjatok habosat, rakottat, csipkéset, olyat, mint õ:
Amire érdemes figyelni:
- maga a piskóta egyszerû, figyelni kell, hogy minél több levegõt vigyünk bele a tésztába, és ehhez jól ki kell habosítani a hozzávalókat, mikor a szárazanyagok kerülnek hozzá már csak spatulával keverjük át
- a ganache-nál jól emulgeáljunk, vagyis (nem megijedni) a tört csokira öntött meleg tejszínt turmix-szal fényesítsük , majd hideg tejszínt keverjünk hozzá
- fontos, hogy megfelelõen kristályosodjon ez minimum 4 óra, de ha van idõnk a legjobb ha ...