Roastbeef sült hagymás whisky mártással

2011-10-24

sponsored links


Úgy tûnik, mintha hosszú hónapok óta nem fõztem volna, pedig csak egy rövid ideig voltam kényszerpihenõre ítélve. A ludas, egy fekete macska volt, meg az én figyelmetlenségem, így aztán, miután közelebbrõl megismerkedtem a ház falával, majdnem egy hétig nyomtam az ágyat. Fõzni nem fõztem, igaz enni sem ettem sokat, de vasárnap végre újra fakanalat ragadtam. A múlt hét rengeteg különbözõ jó és kevésbé élvezhetõ fõzõmûsor hallgatásával telt, és mivel legalább háromban roastbeefet készítettek, így nem maradt más hátra mint, hogy nálunk is az legyen a vasárnapi ebéd. A yorkshire pudding pedig semmiképpen sem hiányozhatott, hiszen a mártással és a hússal fejdelmi étek! Néhány hete egy elzászi piacon sikerült szert tennem apró hagymákra, melyeket héjastól megsütötöttem és a tálalás elõtt a mártáshoz kevertem. Pirított burgonya és juharszirupos kakukkfüves sárgarépa is került köretként a tányérra. A lényeg, a marha, pedig alacsony hõfokon sült, pontosan 80°C-on egy egyszerû szabályt követve: fél kilónként 1 óra sütési idõ. Ha elérte a hús az 55-60°C akkor tökéletes rózsaszínre sült roastbeef a jutalmunk. Másnap a maradék friss tormával és egy szelet kenyérrel mindenképp megállja a helyét!

Hozzávalók:   ...

Folytats a blogon ... mandulasarok.blogspot.com/2011/10/roa...

sponsored links

Keres?s