Rizspelyhes, mogyorós egybesült zöldségfasírt
sponsored links
Ismét fasírtrecept, nagyon könnyen elkészül és finom is.
Hozzávalók:
20 dkg rizspehely
10 dkg teljes õrlésû kenyérmorzsa
10 dkg pirított földimogyoró
2 közepe sárgarépa
3 ek. olaj
2 ek. sörélesztõpehely
1 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem,
ízlés szerint: himalaya só, bio levespor és ételízesítõ, lestyán, köménymag, rozmaring
Elkészítés:
Hozzávalók:
20 dkg rizspehely
10 dkg teljes õrlésû kenyérmorzsa
10 dkg pirított földimogyoró
2 közepe sárgarépa
3 ek. olaj
2 ek. sörélesztõpehely
1 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem,
ízlés szerint: himalaya só, bio levespor és ételízesítõ, lestyán, köménymag, rozmaring
Elkészítés:
A rizspelyhet kevés levesporos forró vízbe beáztatjuk (épp csak ellepje), eközben a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk és 1 ek. olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. A mogyorót zsiradék nélküli tepsiben megpirítjuk és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a megázott rizspehelyhez, és ezt a masszát gazdagítjuk a nyersen lereszelt sárgarépával, a megpárolódott hagymával, és ízesítjük a fûszerekkel, fokhagymával. Zsemlemorzsával, sörélesztõpehellyel gazdagítjuk. Szükség esetén darált lenmagot adhatunk hozzá (ha szét akarna esni). Egy tepsit kiolajozunk, beletesszük a masszát, a tetejét is meglocsoljuk olajjal és 180 fokon kb. 30 perc alatt kisütjük.