Rizslisztes piskóta
sponsored links
Az egyik legegyszerûbb, de legnagyszerûbb sütemény. Szerintem mindenki szereti, vagy majdnem mindenki. Elkészíteni sem nagy ördöngösség, még ezt a gluténmentes változatot sem.
Hozzávalók:
- 6 tojás sárgája
- 6 púpozott ek. cukor
- fél citrom reszelt héja
- 6 púpozott ek. rizsliszt
- 1 ek. tápióka keményítõ (vagy burg. keményítõ)
- 6 tojás fehérje
A sütõt elõmelegítjük 175 fokra.
A tojások sárgáját a cukorral nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom héját.
A tojások fehérjét is kemény habbá verjük és 2 evõkanállal a cukros masszába keverjük a mixerrel.
Hozzáadjuk a rizslisztet és a keményítõt és azokat is a mixerrel keverjük el.
Végül egy spatulával óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
Egy kb. 22 cm x 32 cm-es tepsit sütõpapírral kibélelünk és a masszát belesimítjuk.
A tepsit betoljuk az elõmelegített sütõbe és a piskótát kb. 15 perc alatt megsütjük.
Kivesszük s sütõbõl és 1-2 percig a tepsiben hagyjuk a tésztát.
Egy ruhát meghintünk porcukorral és a piskótát ráfordítjuk. Lehúzzuk róla a papírt és a ruhával együtt feltekerjük. Kihûtjük.
Végül megkenjük sárgabarack lekvárral.