Rizsleves sóskával
sponsored links
Ha van sóskátok feltétlenül próbáljátok ki ezt a levest, mert isteni finom, egyszerûsége ellenére. Az egyik kedvencem lett mostanában. Az elején gondolkodtam rajta, hogy beletegyem- e a paradicsomlét, mert furcsa volt a fülemnek ez a párosítás, de aztán beletettem, s nagyon, de nagyon finom lett, a paradicsomlé tökéletes a sóskával.
Éva (Takarékos konyha), ajánlom neked, mert tudom szereted a sóskát, s ez a leves nagyon finom :)
Hozzávalók (4 személyre): 5 evõkanál rizs, 2 marék apróra vágott sóska, 3 dl házi paradicsomlé, 2 ? 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál barna cukor, só, tejföl a tálaláshoz.
Éva (Takarékos konyha), ajánlom neked, mert tudom szereted a sóskát, s ez a leves nagyon finom :)
Hozzávalók (4 személyre): 5 evõkanál rizs, 2 marék apróra vágott sóska, 3 dl házi paradicsomlé, 2 ? 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál barna cukor, só, tejföl a tálaláshoz.
Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a rizst, kissé átforgatjuk, sózzuk, feltöltjük 2 dl vízzel, fedõ alatt pároljuk, míg teljesen zsírjára sül. Ekkor belekeverjük a sóskát, meghintjük a liszttel, felöntjük 1, 5 liter meleg vízzel, hozzáadjuk a paradicsomlevet, a cukrot, puhára fõzzük. Tejföllel tálaljuk.