Rizsleves
sponsored links
Párom kívánságára készült nálunk ez a leves, mivel még sosem evett rizslevest, de szívesen megkóstolta volna. A receptet is õ kereste hozzá az interneten. :)
Számomra egy kicsit a gulyáslevesekhez hasonlított az íze, ezért a fogyasztását mindenképpen tejföllel tálalva ajánlom. Ez kissé lágyítja az ízét, és így nagyon finom lett.
Hozzávalók:
A hagymát finomra metéljük, és a fokhagymát összezúzzuk.
Egy kevés olajon feltesszük a hagymát dinsztelni, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát és a többi felaprított zöldséget is.
Rászórjuk a lisztet és a fûszerpaprikát, elkeverjük, és felengedjük vízzel. Addig fõzzük, amíg felforr, majd kis lángra vesszük, és így fõzzük tovább. Sóval, borssal, majorannával ízesítjük, és hozzáadjuk a paradicsomot, és a csíkokra vágott zöldpaprikát is.
A rizst kimérjük, átmossuk, majd a leveshez keverjük, és további 15-20 percig fõzzük, amíg a rizsszemek megpuhulnak benne.
Legvégül rászórjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet, és tejföllel tálaljuk.
Számomra egy kicsit a gulyáslevesekhez hasonlított az íze, ezért a fogyasztását mindenképpen tejföllel tálalva ajánlom. Ez kissé lágyítja az ízét, és így nagyon finom lett.
Hozzávalók:
- 2-3 szál sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- kis darabka zeller
- kis darabka karalábé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg rizs
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1 ek. liszt
- só
- 1 kk fûszerpaprika
- õrölt fehér bors
- majoranna
- étolaj
- petrezselyemzöld
A hagymát finomra metéljük, és a fokhagymát összezúzzuk.
Egy kevés olajon feltesszük a hagymát dinsztelni, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát és a többi felaprított zöldséget is.
Rászórjuk a lisztet és a fûszerpaprikát, elkeverjük, és felengedjük vízzel. Addig fõzzük, amíg felforr, majd kis lángra vesszük, és így fõzzük tovább. Sóval, borssal, majorannával ízesítjük, és hozzáadjuk a paradicsomot, és a csíkokra vágott zöldpaprikát is.
A rizst kimérjük, átmossuk, majd a leveshez keverjük, és további 15-20 percig fõzzük, amíg a rizsszemek megpuhulnak benne.
Legvégül rászórjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet, és tejföllel tálaljuk.