Rizsleves

2014-02-14

sponsored links

Párom kívánságára készült nálunk ez a leves, mivel még sosem evett rizslevest, de szívesen megkóstolta volna. A receptet is õ kereste hozzá az interneten. :)
Számomra egy kicsit a gulyáslevesekhez hasonlított az íze, ezért a fogyasztását mindenképpen tejföllel tálalva ajánlom. Ez kissé lágyítja az ízét, és így nagyon finom lett.

Hozzávalók: 
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • kis darabka zeller
  • kis darabka karalábé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg rizs
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 ek. liszt
  • 1 kk fûszerpaprika
  • õrölt fehér bors
  • majoranna
  • étolaj
  • petrezselyemzöld
A zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem, zeller, karalábé) megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.
A hagymát finomra metéljük, és a fokhagymát összezúzzuk.
Egy kevés olajon feltesszük a hagymát dinsztelni, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát és a többi felaprított zöldséget is.
Rászórjuk a lisztet és a fûszerpaprikát, elkeverjük, és felengedjük vízzel. Addig fõzzük, amíg felforr, majd kis lángra vesszük, és így fõzzük tovább. Sóval, borssal, majorannával ízesítjük, és hozzáadjuk a paradicsomot, és a csíkokra vágott zöldpaprikát is.
A rizst kimérjük, átmossuk, majd a leveshez keverjük, és további 15-20 percig fõzzük, amíg a rizsszemek megpuhulnak benne.
Legvégül rászórjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet, és tejföllel tálaljuk.


Folytats a blogon ... fozzunk-egyutt.blogspot.com/2014/02/r...

sponsored links

Keres?s