Rizskásás sertéshús
sponsored links
Mai ebédünk.
Már akkor tudtam amikor elõször megláttam Petránál ezt az ételt, hogy nálunk nagyon nyerõ lesz.
Mint ahogy Petrától tudni lehet, Dobos C. Józseftõl eredeztethetõ a recept mégpedig 1881-bõl.
Jó, hogy ilyen régi recepteket újra fõzhetünk.
Mi a rizseshús minden változatát imádjuk, csak ne legyen száraz, sõt szerintem minél szottyosabb annál jobb. Számomra a kása szó, a hangzása miatt is már biztosítéka a szaftosságnak.
A jóllakottság érzetéhez társul.
Az étel elnevezése is olyan régies csengésû, kásás sertéshús, ma már nemigen használjuk a köleskása, rizskása megnevezést, pedig kellemesen, étvágygerjesztõen hangzik a mai fülnek is.
Petra kölessel készítette ezt az ételt, én rizzsel, de gondolom hajdinával vagy árpagyönggyel is ugyanilyen finom.
1 kg sertéscomb, viszonylag kis kockákra ...