Rizskásaleves (rizsleves)
sponsored links
Ezt a levest mama szokta készíteni. És õ is nevezi rizskásának. Nem tudom, miért ez a név, de én mindig is így hallottam. :) Most én is elkészítettem.
Elkészítése
Az átmosott rizst és megtisztított, felkockázott répát kevés margarinon megfuttatjuk. Felöntjük vízzel és teszünk bele petrezselyemzöldet. Ha felforrt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, delikáttal ízesítjük. Ha minden puha, fõzõlével elkevert rántással berántjuk. (Adhatunk még hozzá vizet, ha nagyon elfõtte volna.) Kevés tejszínt öntünk bele, és készre forraljuk.
Hozzávalók (2 fõre):
1-2 dkg margarin
5 dkg rizs
1 répa
1 levél petrezselyemzöld
kb. 1 l víz (+ ha még szükséges)
só, bors, delikát
kb. 1 ek. elõre elkészített rántás
kevés tejszín