Rizskoch torta

2017-10-23

sponsored links

A  rizskoch a család nagy kedvence.
 Most friss mangóval és gránátalma szemekkel teszem modernebbé ezt a régi receptet,de aki akarja díszítheti más gyümölcsökkel,vagy egy jó adag tejszínhabbal is.



Hozzávalók:
20 dkg kerekszemû rizs
1 liter tej
12 dkg cukor
1 db kezeletlen citrom reszelt héja
300 ml. tejszín
1 teáskanál vanília aroma
6 db tojás

Sütéshez: 24 cm-es kerek kapcsos tortaforma

Díszítéshez: 1 db mangó, 1 db gránátalma, 2 dl felvert tejszínhab

Elkészítése:
Fõzzük a rizst bõ,forrásban lévõ vízben 2 percig,majd szûrjük le.
Tegyük át egy rozsda mentes edénybe és öntsük fel a tejjel,majd adjuk hozzá a cukrot és a citromhéjat.
Kis lángon idõnként megkeverve, forraljuk fel.
A lehetõ legkisebb lángon fõzzük 20 percig,amíg a rizs magába nem szívja az összes tejet.
Végül hagyjuk kihûlni a tejberizst.

A tojásokat válasszuk szét.
Melegítsük elõ a sütõt 170 fokon ( gáz 3. )
A langyosra kihûlt rizsbe keverjük bele a tejszínt,a vanília aromát és a tojássárgáját.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjét .
1 evõkanálnyit keverjünk bele a rizsmasszába,majd forgassuk bele az egészet.

A masszát öntsük át a tortaformába és simítsuk el a tetejét egyenletesen.
Süssük kb. 50 percig,amíg szép barna színt nem kap.
Melegen is fogyaszthatjuk vagy tegyük a hûtõbe több órára és ezután díszítsük a mangóval és a gránátalma szemekkel a tetejét. Szeletekre vágva habrózsával tálaljuk.








Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/10/rizskoc...

sponsored links

Keres?s