Rizskoch / Rizsfelfújt
sponsored links
Tehát a lencsegulyás után ez volt a második fogás, nem akarom tömjénezni magam, de jó választásnak bizonyult. Illett hozzá.
Azt is jól tettem, hogy F.Nagy Angéla receptjét használtam, eddig ugyanis mindig szárazra sikeredett egy kicsit, ugyanis eleve tejberizst fõztem és nem tettem hozzá vajat sem.
Most viszont kellemesen krémes maradt a belseje /nem nyers!/, viszont a teteje-alja szépen megsült, azt hiszem a vaj jót tesz neki.
Forrás: F.Nagy Angéla 1973-as recepteskönyve
25 dkg rizs
annyi víz amennyi a rizst ellepi
5 dkg vaj
1 vaníliarúd, felvágva, magjai kikaparva
csip.só
tej kb 3/4 liter
10 dkg cukor
6 tojás szétválasztva
1 citrom reszelt héjja
mazsola, egy jó marékkal
vaj, zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez
lekvárok
A rizst odatettem a tûzre fõni, annyi vízzel amennyi épp ellepte, hozzátettem a darab vajat és sót, és a vaníliarudat...