rizskoch
sponsored links
Hozzávalók:
- 30 dkg rizs
- 15 dkg kristálycukor
- 5 tojás
- 5 dkg vaj
- 2 evõkanálnyi liszt
- 1,2 l zsíros tej
- 1 citrom
- 1 rúd vanília
- 1 nagy marék mazsola
- só
Ha már a víz elfõtt és a rizs nagyjából megpuhult, kezdd el felönteni a tejjel, apránként, mindig csak annyit adj hozzá, amennyit még felvesz, ha már teljesen megpuhult, nem kell hozzá több tej. Vedd le a tûzrõl, majd kapard bele a vaníliát, reszeld bele a citrom héját, szórd bele a cukrot és mazsolát, keverd el jó alaposan, fedd le, és hagyd pihenni nagyjából egy óráig. Ha ez letelt, a sütõt melegítsd elõ 200 fokra. A tojásokat válaszd ketté, a sárgájákat keverd simára a vajjal, keverd el a már kihûlt rizzsel, a fehérjéket egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd ez is mehet a rizshez, gyors, de óvatos mozdulatok kíséretében. Végül, de nem utolsósorban jöhet a liszt is, keverd el a többiekkel. Vedd elõ a kedvenc rizskoch-sütõ tepsidet, vajazd és lisztezd ki, majd egyengesd el benne a rizses masszát. Told be a sütõbe, és süsd meg nagyjából 40 perc alatt, aztán vedd ki, és már élvezheted is a friss, forró rizskochot.
A receptet a feminán találtam és isteni finom.