Rizskoch

2014-03-07

sponsored links





24 dkg rizs,
1 l tej,
2 dl víz,
1 csipet só,
15 dkg cukor,
1 nagy citrom reszelt héja,
5 ml vanília aroma,
10 dkg mazsola,
5 db tojás,

2 teáskanál liszt,
5 dkg vaj

A tepsi kikenéséhez margarin és zsemlemorzsa,

A tejhez hozzáadom a vizet, a cukor felét, a sót, és a rizst, felforralom és lefedve félreteszem, hogy kihûljön. A tisztított mazsolát a rizsre szórom, idõnként óvatosan összerázom, hogy ne álljon nagyon egybe.
A tojásokat szétválasztom, a sárgákat kikeverem a margarinnal és óvatosan a már kihûlt rizshez keverem.
Mielõtt a tojások fehérjét és a maradék cukrot habbá verem, kivajazom a tepsit, vastagon kiszórom zsemlemorzsával.
A kihûlt rizshez, hozzáadom a vanília aromát és apránként óvatosan a tojáshabot, tepsibe öntöm és nem túl, forró sütõben kb 30-35 percig sütöm.


Folytats a blogon ... nagymamamkonyhaja.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s