Rizskoch
sponsored links
24 dkg rizs, 1 l tej, 2 dl víz, 1 csipet só, 15 dkg cukor, 1 nagy citrom reszelt héja, 5 ml vanília aroma, 10 dkg mazsola, 5 db tojás, |
2 teáskanál liszt,
5 dkg vaj
A tepsi kikenéséhez margarin és zsemlemorzsa,
A tejhez hozzáadom a vizet, a cukor felét, a sót, és a rizst, felforralom és lefedve félreteszem, hogy kihûljön. A tisztított mazsolát a rizsre szórom, idõnként óvatosan összerázom, hogy ne álljon nagyon egybe.
A tojásokat szétválasztom, a sárgákat kikeverem a margarinnal és óvatosan a már kihûlt rizshez keverem.
Mielõtt a tojások fehérjét és a maradék cukrot habbá verem, kivajazom a tepsit, vastagon kiszórom zsemlemorzsával.
A kihûlt rizshez, hozzáadom a vanília aromát és apránként óvatosan a tojáshabot, tepsibe öntöm és nem túl, forró sütõben kb 30-35 percig sütöm.