Rizskoch, a legjobb!
sponsored links
Vannak olyan dolgok, amit csak anyukák tudnak csinálni, és vannak, amit csak a nagyik. A rizskoch, na az egy ilyen dolog. Amennyire egyszerû, még sosem mertem elkezdeni, és igaz még a nagyiságtól messze állok, éreztem magamban az erõt. És az éhséget. És nekikezdtem. A lényeg, hogy ne száradjon ki, és a rizs is fõtt legyen benne.
Szóval nekikezdtem, egy tökéletesnek tûnõ recepttel indítottam, és sikerült! Íme:
Rizskoch
Hozzávalók:
330 g rizs
450 ml víz
só
450 ml tej
3 tojás
100 g vaj
100 g cukor
vaníliáscukor
fél citrom reszelt héja
pici vaj
Elkészítés:
A rizst elkezdem a sós vízben megfõzni, amikor elfogy a víz, hozzáöntöm a tejet, és puhára fõzöm a rizst. A tojások fehérjét habbá verem, sárgáját a cukorral, vajjal kikeverem, belereszelem a citromot. A fõtt rizst szobahõmérsékletûre hûtöm és hozzákeverem elõször a sárgás, majd a fehérjés habot. Kivajazok egy tepsit, beleöntöm, és 150 fokon 1 óráig sütöm, majd a végén 200 fokon grillezem 10 percig, hogy a teteje is kapjon egy kis barnaságot.
A végeredmény pedig: tökéletes vacsora, ami úgy elfogyott, hogy híre hamva sem maradt:)
Étvágyakat!
Innen az ötlet, köszi!