Rizsfelfújt

2014-03-25

sponsored links












Már vagy egymillió éve akarok rizsfelfújtat sütni, de valahogy mindig elmaradt. Ezért is örültem rá annyira a 62. VKF! témájára, ami nem más, mint a rizs. A forduló háziasszonya eztettem Éci aki, igen frappánsan fogalmazott, mikor a következõt írta: mert egész Ázsia mégsem tévedhet... . :D Nem bizony! Mi is szeretjük a rizst, bár kétségtelen, hogy van még hová fejlõdni a fent említett eledellel kapcsolatban. :)









Hozzávalók 4 személyre:
fél bögre rizs
másfél bögre tej
2 ek. cukor
csipet só
egy narancs reszelt héja
kis darab vaníliarúd
1 kk. vaj
1 tojás + 1 tojásfehérje

Vaj és zsemlemorzsa a formák kikenéséhez, porcukor és citromfû a tálaláshoz.

  1. A rizst átöblítjük, majd a cukorral, vaníliarúddal és sóval ízesített tejben feltesszük fõni. Közepes lángon, óvatosan kevergetve készre fõzzük a tejberizst. Ha kész, lefedjük, ~15 percet pihentetjük, majd langyosra hûtjük. A vaníliarudat kiszedjük.
  2. A sütõt elõmelegítjük 180 °C-ra és négy szuflé-formát kikenünk vajjal, majd kiszórjuk zsemlemorzsával.
  3. A tejberizsbe keverjük a reszelt narancshéjat, a vajat, a tojássárgáját, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  4. A kész masszát elosztjuk a formákban, majd elõmelegített sütõben ~20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha aranyszínû a teteje; vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.
  5. Tálaláskor kiszedjük a formából, meghintjük porcukorral és citromfûvel díszítjük.











Lekvárral vagy dzsemmel is nagyon finom. :)

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s