Rizsfelfújt
sponsored links
Inkább menzás, mint otthoni emlékeim vannak gyerekkoromból a rizsfelfújtról (anyukám nem nagyon készített), és nem is épp kellemesek. Azt nem mondom, hogy utáltam, de nem is rajongtam érte. Arra már nem emlékszem, hogy ezt maga a rizsfelfújt vagy inkább a kísérõjeként tálalt rettenetes mûlekvár váltotta-e ki.
Így aztán egészen addig nem is készítettem, míg egyszer a kisfiam az oviból hazafelé meg nem kérdezte, hogy tudnék-e neki olyat sütni mint ami az ebéd volt. Kiderítettem, hogy mire is gondol, azóta ha nem is hetente, de rendszeresen készítem egy-egy tartalmasabb leves mellé. Receptért Horváth Ilonához nyúltam, azóta sem sikerült tökéletesebbet találnom.
Ma makói vágott leves volt az ebéd, azt kísérte. Kaptam a Vaníliavarázstól egészen különleges vanília õrleményt, épp csak egy keveset tettem bele, de fantasztikus illata és aromája csodálatosan érzõdött rajta.
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs (3 dl)
- kb. 2 dl víz
- egy teáskanál vaj
- csipet só
- 1 liter tej (kókusztejjel is finom)
- egy citrom héja
- egy mokkáskanál vaníliaõrlemény ...