Rizsfelfújt
sponsored links
Hozzávalók:
24 dkg rizs
1 l. tej
2 dl víz
4 egész tojás
20 dkg cukor
2 kávéskanál liszt
4 dkg vaj
reszelt citromhéj
vaníliás cukor
10 dkg mazsola
csipetnyi só
Elkészítése:
A tejbe beleöntjük a vizet, a cukor felét, a vaníliás cukrot, a csipetnyi sót és felforraljuk. Amikor forr, beleöntjük rizst és kevergetve addig fõzzük, amíg újra felforr. Ekkor lefedve takarékon mûködõ sütõbe helyezzük. Kevergetni szükségtelen, addig maradjon a sütõben, amíg a rizs a tejet mind magába szívja.
Közben kikeverjük a tojások sárgáját a cukor másik felével és a szoba hõmérsékletû vajjal, majd belekeverjük a lisztet. Amikor a rizs egy kicsit hûlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kizsírozott, zsemlemorzsával megszórt, kb. 25x35 cm-es tepsibe öntjük. A tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával és sütõbe téve mintegy 35-40 perc alatt megsütjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Kockákra vágva, vanília sodóval, málnaszörppel, bármilyen lekvárral, csokiszósszal tálaljuk.
24 dkg rizs
1 l. tej
2 dl víz
4 egész tojás
20 dkg cukor
2 kávéskanál liszt
4 dkg vaj
reszelt citromhéj
vaníliás cukor
10 dkg mazsola
csipetnyi só
Elkészítése:
A tejbe beleöntjük a vizet, a cukor felét, a vaníliás cukrot, a csipetnyi sót és felforraljuk. Amikor forr, beleöntjük rizst és kevergetve addig fõzzük, amíg újra felforr. Ekkor lefedve takarékon mûködõ sütõbe helyezzük. Kevergetni szükségtelen, addig maradjon a sütõben, amíg a rizs a tejet mind magába szívja.
Közben kikeverjük a tojások sárgáját a cukor másik felével és a szoba hõmérsékletû vajjal, majd belekeverjük a lisztet. Amikor a rizs egy kicsit hûlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kizsírozott, zsemlemorzsával megszórt, kb. 25x35 cm-es tepsibe öntjük. A tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával és sütõbe téve mintegy 35-40 perc alatt megsütjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Kockákra vágva, vanília sodóval, málnaszörppel, bármilyen lekvárral, csokiszósszal tálaljuk.