Rizses-zöldséges csirkemell resztelt csibemájjal
sponsored links
Tegnap készült ez a finom zöldséges rizses hús, egy hatalmas csirkemell kicsontozott, lebõrözött felkockázott húsából, egy bébirépás-zöldborsós mirelit zöldségkeverékbõl (450 gr) egy kisebb fej hagymából, pici olajjal, 25 dkg paraboiled rizzsel (2 fõzõtasak), 5-6 dl forró vízzel, sóval, ételízesítõvel, õrölt borssal és szárított petrezselyemzölddel.
Elõször a hagymát dinszteltem meg kevés olajon, aztán ráraktam a felkockázott csirkemellet és fehéredésig sütöttem nagy lángon. Utána következett a mirelit zöldségkeverék, azt addig sütöttem, míg átforrósodott. Végül a rizs is hozzákerült, azt is átforrósítottam aztán felöntöttem a forró vízzel. Beletettem a fûszereket, majd lefedve, takarékon 20 perc alatt készre fõztem.
Amikor elkészült néhány perc alatt megsütöttem a resztelt csibemájat is.
Ehhez egy kis fej apróra vágott hagymát megdinsztelem kevés olajon, ráraktam 25 dkg tisztított, csíkokra vágott csibemájat, nagy lángon sütöttem 2-3 percig - közben alaposan megborsoztam. Sózni csak akkor sóztam, mielõtt asztalra tettem.
A rizses húsra mindenki szedett a resztelt csibemájból. Szerintem az idén még nem is ettünk májat, ezért igazán nagyon jól esett. Csemege uborka volt mellé.