Rizses saláta leves
sponsored links
Nincs benne sült szalonna, sem császárszalonna de még rántottát sem fõztem bele. Rizset szórtam bele meg sok sok kaprot...
Hozzávalók: 2-3 nagy fej saláta, 1 csokor friss kapor, 10 cikk fokhagyma vagy egy nagy csokor fokhagymaszár, 2 evk. olaj, 2 evk. liszt, 1 tojássárga, 150 ml tej, ecet, só, pici cukor.
A salátát több vízben megmossuk, majd széttépkedve adjuk a felforrt vízhez, amibe elõzõleg kevés olajat, sót, meg cukrot és a fokhagymát tettük. A saláta után az apróra vágott kaprot és a megmosott rizset tesszük a leveshez, aztán a lisztes eresztéket.
Ha már puha a rizs, akkor ecettel savanyítjuk. Tûzrõl levéve a levest, tojássárgás tejjel behabarjuk.