Rizses hús galambhátú gombával
sponsored links
Ez a recept édesanyám receptje, most õ is készítette el, egy kis galambhátú gombával megspékelve, amit édesapám gyûjtött :) Isteni finom kovászos uborkával tálalva :)
Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 1 hagyma, 2 borospohár rizs, 1 csirke mellehúsa és combjai kicsontozva, zúzája,15 dkg galambhátú (vagy más gomba), fél teáskanál pirospaprika, 2 evõkanál házi ételízesítõ, só, bors, kevés olaj, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk, kevés vizet adva hozzá puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A kicsontozott csirkehúst kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, majd kevés vizet öntve hozzá puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A hús zsírjában a finomra aprított hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, feltöltjük kevés vízzel, ezután hozzáadjuk a rizst, az ételízesítõt, és 4 dl langyos vagy meleg vizet, fedõ alatt puhára pároljuk, végül hozzáadjuk a gombát és a finomra aprított petrezselyemzöldet.
Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 1 hagyma, 2 borospohár rizs, 1 csirke mellehúsa és combjai kicsontozva, zúzája,15 dkg galambhátú (vagy más gomba), fél teáskanál pirospaprika, 2 evõkanál házi ételízesítõ, só, bors, kevés olaj, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk, kevés vizet adva hozzá puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A kicsontozott csirkehúst kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, majd kevés vizet öntve hozzá puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A hús zsírjában a finomra aprított hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, feltöltjük kevés vízzel, ezután hozzáadjuk a rizst, az ételízesítõt, és 4 dl langyos vagy meleg vizet, fedõ alatt puhára pároljuk, végül hozzáadjuk a gombát és a finomra aprított petrezselyemzöldet.