Rizses-csirkés egytálétel
sponsored links
Most, hogy javában nyár van és szabadság, elõkerülnek az év közben félretett, megjegyzett, kiírt, kitépett receptek és megvalósításért "kiabálnak". Ez a recept is egy - azt hiszem- Maximából lett kitépve és kitûzve a konyhai parafatáblára. Egy nagyon jópofa és gyors, ötletes egytálételrõl van szó, merthogy egy sütõtálban (tepsiben) sül a hús és a köret. Eredetileg csirkecombot ír hozzá, én most mellet használtam, mert az volt otthon. Amire még figyelni kell, az a fûszerezés, sózás. Sokkal többet felvesz, mint amennyit elsõre az ember gondolna, szóval nem árt rétegenként is ízesíteni, a rizst, a zöldségeket és a húst is.
Tény, hogy nem egy dizájnos, szép étel (bár nekem tetszenek a színei), cserébe viszont egyszerû, gyors és finom.
Rizses-csirkés egytálétel
1. Egy sütõtálnak (tepsinek) az egyik felébe belerakjuk a befûszerezett csirkealkatrészeket.
2. A másik felébe belerakjuk a megmosott rizst (személyenként egy marékkal) és ezt is ...