Rizses csirke (HP)

2017-03-24

sponsored links

Hozzávalók:
4 db csirkecomb, amit a forgónál ketté vágunk
15 dkg rizs
10 dkg zöldségkeverék
1 db leveskocka vagy ételízesítõ
1 dl olaj
csirke fûszersó
Elkészítés:
A fûszersót elékeverem az olajban, és beleforgatom a csirkecomb darabokat. Nem kell pácolni, csak arra ügyeljünk, hogy a fûszeres olaj vonja be mindenhol a csirkedarabokat. Közben melegítsük elõ kb. 120 fokra a hot-platot. Tegyük ráa  husokat, fedjük le, és hagyjuk 10-12 percig párolódni. Közben azért legalább egyszer forgassuk át, de nagyon vigyázzunk a gõzzel, amikor felemeljük a fedõt. Míg a hús készül, addig a rizs mennyiségének kétszeresét mérjük ki vízben, és forraljuk fel ételízesítõvel, vagy leveskockával. (ha van maradék alaplé, húsleves, az is jó lesz) Amikor a hús már huha, vegyük le a fedõt, és szedjük tányérra a combokat. Most öntsük a rizst a sütõlapra, keverjük bele a zöldségeket. Öntsük rá a folyadékot, de arra ügyeljünk, hogy mivel a hot-plat oldala nem túl magas, lehet, hogy egyszerre nem fér bele az össze folyadék anélkül, hogy kifutna. Semmi gond, csak figyelni kell a párolódás közben a lefedett zöldséges rizsre. Amikor látjuk, hogy már nincs elég folyadék alatta, ráöntjük a maradékot. Átkeverjük, visszafedjük és várunk még 2-3 percet. Látni fogjuk, hogy mikor duzzadnak meg a szemek. Amikr már nincs alatta folyadék, akkor levesszük a fedõt, a köretet a sütõlap egyik felébe huzzuk, és a másik részre visszapakoljuk a csirkecombokat. 3-4 percig pirítjuk forgatva, és késze is van.




Ez az étel sem kér az elkészítéshez egy órát, s az olajjal, zsiradékkal is spórol. Amikor kiszedjük a hot-platból az ételt, kapcsoljuk le, és hagyjuk teljesen kihûlni. Utána a sütõfelületet elég csak alaposan áttörölgetni konyhai papírtörlõvel.

Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2017/03/ri...

sponsored links

Keres?s