Rizsen párolt zöldspárga
sponsored links
Együtt elkészül a rizs és a spárga, és mindkettõ teljes mértékben megõrzi eredeti ízeit, egy jó minõségû vajjal megöntözve, kis frissen õrölt borssal csodálatos letisztult étel. A kíméletes ételkészítési eljárásnak köszönhetõen teljes mértékben tartalmazza minden beltartalmi értékét. Ajánlom önmagában, salátával, vagy egy szelet roston sült hallal kiegészítve tálalni .
Hozzávalók 2 adaghoz
6 evõkanál jázmin vagy basmati rizs
12-14 szál zöldspárga
2 evõkanál vaj
A rizst jól megmossuk, ( ha basmati rizst használunk 20 percre beáztatjuk) szûrõkanálban leszárítjuk. 1 evõkanál vajat felolvasztunk, beletesszük a rizst, 1-2 percig kis tûzön kevergetve átmelegítjük, felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, lefedjük és 10 percig pároljuk. A fedõt levéve a rizsre szépen ráfektetjük a spárgasípokat, és újból lefedve további 5 perc alatt teljesen megpuhul a rizs és a spárga együtt.
A végén rásimítjuk a másik kanál vajat, és önálló fogásként salátával, vagy köretként tálalhatjuk