Rizs-zöldség egytál
sponsored links
-->
Hozzávalók 4 személyre:
- 18 dkg mini mozzarella golyó
- 1 kisebb fej jégsaláta
- 5 dkg basmati rizs
- 1 avokádó
- 1,5 marék bazsalikomlevél
- 1,5 marék petrezselyemzöld
- 2 dkg kapribogyó
- 0,5 cikk fokhagyma
- 1 dl olaj
- 3 evõkanál citromlé
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A rizset dupla mennyiségû sós vízben kb 15 perc alatt megfõzzük.
- Közben elkészítjük a zöld pesztót (szószt): a fûszereket megmossuk, majd összeturmixoljuk a fokhagymával, a kapribogyóval, az olajjal, és 1 evõkanálnyi citromlével. Sózzuk és borsozzuk.
- Meghámozzuk az avokádót, szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk 1 evõkanál citromlével. A mozarellát leitatjuk papírtörlõvel, majd 2 evõkanál pesztóba forgatjuk.
- Csíkokra vágjuk a salátát, megsózzuk, citromlével meglocsoljuk.
- Miután a rizs megfõtt, a maradék pesztóval, avokádóval, valamint mozarellával, és salátával tálaljuk.