Rizs a sütõbõl
sponsored links
Mint sokaknak, nekem is évekig gondot jelentett a rizs fõzése. A könnyebbség kedvéért tasakosat használtam, ami vagy ropogós lett vagy szétfõtt, hiába tartottam be a fõzési idõt. Aztán meguntam. Párom anyukája régóta egy megszokott módon készíti, így én is fogtam magamat, hogy kipróbálom. Igen ám, de Õ nem mért semmit, így kicsit nehezebb lett az ügy, de a lényeget azért követtem. Az elsõ próbálkozás, ami 1rész rizs, 2 rész víz aránnyal készült, nem lett jó. A sütési idõ is túl soknak mutatkozott. Majd jött a következõ, míg el nem értem a nekem is tetszõ végeredményt. Ezt a metódust megtartom, és ezen túl ez lesz a nyerõ. Ez a mennyiség egy étkezésre két felnõttnek és két gyereknek tökéletesen elegendõ. Kimondottan erre a célra beszereztem egy olyan kis tálat, amit a gáztûzhelyen, és a sütõben is tudok használni.
Hozzávalók 4 fõre:
*1 csésze rizs (3dl)
*1,5 csésze forró víz
*3 ek olaj
*1 kis fej vöröshagyma
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet õrölt bors
*1 kk házi ételízesítõ
A sütõt elõmelegítjük. A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztjuk, majd a rizst hozzáadva fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, ízesítjük a fûszerekkel. Alufóliával lefedve 180 fokos sütõbe toljuk, ahol hõlégkeveréssel kb. 25 percig sütjük. Majd a villával óvatosan átkavarjuk, és a fóliát visszatéve még hagyjuk 10-15 percet átgõzölni. Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.