Rizottós mosoly
sponsored links
A múlt héten valamelyik este ismét sikerült elõállítanom a számomra tökéletes rizottót. Persze az sem ártott neki, hogy olasz rizsbõl csináltam, az a bizonyos kerek szemû változat kell ehhez a recepthez.
Ahogy már korábban is írtam, nálam így készül:
vajon kis hagymát párolni, rádobni a rizst. Elõször fehérborral felönteni, aztán jöhet a forró húsleves (néha víz) merõkanalanként adagolva, sokat kevergetve. Végül, még egy adag húsleves, de már leveszem alatta a lángot. Teszek bele még egy kis vajat és rengeteg reszelt parmezánt. Aztán hagyom fedõ alatt még puhulni, duzzadni a rizst.
Imádom, hogy a bortól olyan jó savanykás lesz, a húslevestõl gazdag az íze. A parmezán adja a sósságot és ...
Ahogy már korábban is írtam, nálam így készül:
vajon kis hagymát párolni, rádobni a rizst. Elõször fehérborral felönteni, aztán jöhet a forró húsleves (néha víz) merõkanalanként adagolva, sokat kevergetve. Végül, még egy adag húsleves, de már leveszem alatta a lángot. Teszek bele még egy kis vajat és rengeteg reszelt parmezánt. Aztán hagyom fedõ alatt még puhulni, duzzadni a rizst.
Imádom, hogy a bortól olyan jó savanykás lesz, a húslevestõl gazdag az íze. A parmezán adja a sósságot és ...