Rizottó és borsólevél
sponsored links
Tavaly májusban elmeséltem már, hogyan is támadt rám a borsóültetés ötlete. Pontosabban, hogy ablakpárkányon próbálkozzam a termesztésével. Az elsõ nyarunk sikeresnek mondható, persze nem készült több liternyi borsóleves, viszont a leveleket többször használtam, és azért betakaríthattam egy minimális termést is. Idén van egy kísérleti kiskertünk, ahol a borsó eddig remekül viselkedett, két tömött sorban bukkant a felszínre, szóval nagyobb adag cukorborsóban reménykedem.
Azért itthon sem maradt el a vetés, tavalyhoz képest annyi módosult, hogy most egy nagyobb cserépbe és sokkal sûrûbben kerültek a borsószemek. A cél idén nyáron egyértelmûen a levéltermesztés, szeretném használni újkrumplihoz, salátákban, tésztához, leves tetején, többit majd meglátjuk. Egyelõre remek a helyzet, a levelek teljesen elfedik a földet, növekszenek, én pedig locsolok szorgalmasan. Úgy éreztem, itt az ideje az elsõ borsólevélszüretnek, és fõztem egy gerslirizottót. Elsõ alkalom után aztán jöhet majd a következõ.
Itt a vége, gerslizünk.
Gerslirizottó édesköménnyel, borsólevéllel
15 dkg gersli
1 kisebb édeskömény
1 nagy marék borsólevél
1 kisebb vöröshagyma
6 dkg vaj ...