Rizottó sült zöldségekkel
sponsored links
A rizottó ízesítéséhez sült zöldséget használtam, ebbe került kaliforniai paprika, gomba, cukkini, de bármit bele lehetne tenni, ami rendelkezésre áll és mennyisége folytán másként már nem hasznosítható.
Recept
30 dkg arborio vagy más rizottórizs
egy kis fej hagyma
8 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
1-1,2 liter zöldségalaplé
parmezán
A sült zöldséghez
6-8 szem gomba
egy kisebb piros kaliforniai paprika
egy közepes cukkini
kakukkfû, rozmaring
két evõkanál olívaolaj
Elõször a sült zöldséget kezdem készíteni. A sütõt 180 fokra elõmelegítem. A zöldségeket tetszõlegese feldarabolom, lényeg, hogy a darabok ne legyenek túl kisméretûek. Egy tepsit sütõpapírral kibélelek, beleszórom a zöldséget, rálocsolom az olajat, megszórom az aprított fûszerekkel (szárított is lehet), kevés sóval, és kb. fél óra alatt puhára-pirosra sütöm...