Rizottó sült zöldségekkel

2011-06-02

sponsored links

Ezt a rizottót magamnak és a lányomnak készítettem ebédre. Mindkettõnknek nagyon ízlett.A felöntéshez szokás szerint zöldségalaplét fõztem a hûtõben talált pár répából, hagymából és zöldfûszerbõl. Ennek készítését már korábban leírtam itt.

A rizottó ízesítéséhez sült zöldséget használtam, ebbe került kaliforniai paprika, gomba, cukkini, de bármit bele lehetne tenni, ami rendelkezésre áll és mennyisége folytán másként már nem hasznosítható.

Recept

30 dkg arborio vagy más rizottórizs

egy kis fej hagyma

8 dkg vaj

1 dl száraz fehérbor

1-1,2 liter zöldségalaplé

parmezán

A sült zöldséghez

6-8 szem gomba

egy kisebb piros kaliforniai paprika

egy közepes cukkini

kakukkfû, rozmaring

két evõkanál olívaolaj

Elõször a sült zöldséget kezdem készíteni. A sütõt 180 fokra elõmelegítem. A zöldségeket tetszõlegese feldarabolom, lényeg, hogy a darabok ne legyenek túl kisméretûek. Egy tepsit sütõpapírral kibélelek, beleszórom a zöldséget, rálocsolom az olajat, megszórom az aprított fûszerekkel (szárított is lehet), kevés sóval, és kb. fél óra alatt puhára-pirosra sütöm...


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/nouR...

sponsored links

Keres?s