Rizottó spárgával

2014-04-22

sponsored links

spárgásrizottokis03.jpg

Még nem tudod mit fõzzél ma? Mi legyen a hétvégén?  Ehhez az ételhez rizottó rizs és spárga kell,  a többi hozzávaló jó ha mindig van a konyhánkban - hagyma olíva olaj egy kis fehér bor, parmezán sajt, vaj. A mennyiséget két adaghoz adom meg, Személyenként 100 g spárga amely fedezi egy felnõtt ember napi folsav szükségletét. Ezzel megelõzhetjük a fáradékonyság, ideges nyugtalanság kialakulását, növeljük a koncentráló képességünket, sokkal összeszedettebbek leszünk.

A spárgából készült ételeket soha ne melegítsük újra, a keletkezõ magas nitrát tartalom miatt.
Ezt nem nehéz betartani, hiszen a spárga nagyon gyorsan megfõ a zöldspárga 3, a fehér 6 perc alatt elkészül.

Ha mégis elszámoltuk magunkat a megpárolt, vagy megsütött spárgát felhasználhatjuk hidegen salátákba, szendvicsekhez 

2 adaghoz:
50g vaj
6 evõkanál rizottórizs (például vialone nano, vagy carnaroli) ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2014/04/22/rizo...

sponsored links

Keres?s