Rizottó spárgával
sponsored links
Még nem tudod mit fõzzél ma? Mi legyen a hétvégén? Ehhez az ételhez rizottó rizs és spárga kell, a többi hozzávaló jó ha mindig van a konyhánkban - hagyma olíva olaj egy kis fehér bor, parmezán sajt, vaj. A mennyiséget két adaghoz adom meg, Személyenként 100 g spárga amely fedezi egy felnõtt ember napi folsav szükségletét. Ezzel megelõzhetjük a fáradékonyság, ideges nyugtalanság kialakulását, növeljük a koncentráló képességünket, sokkal összeszedettebbek leszünk.
A spárgából készült ételeket soha ne melegítsük újra, a keletkezõ magas nitrát tartalom miatt.
Ezt nem nehéz betartani, hiszen a spárga nagyon gyorsan megfõ a zöldspárga 3, a fehér 6 perc alatt elkészül.
Ha mégis elszámoltuk magunkat a megpárolt, vagy megsütött spárgát felhasználhatjuk hidegen salátákba, szendvicsekhez
2 adaghoz:
50g vaj
6 evõkanál rizottórizs (például vialone nano, vagy carnaroli) ...