Rizottó koktélparadicsommal és bazsalikommal
sponsored links
Bevallom egy jó rizottónak nem tudok ellenállni. Nekem se sikerült elsõre ilyen finomra de most már ráéreztem a lényegére. Azt szeretem ebben az ételben, hogy millió féle képpen variálható. Ha van egy alap rizottó receptünk akkor az nagyon sok féle képpen ízesíthetjük. A tél abszolút kedvence a sütõtökös rizottó volt, melyet volt, hogy ördöghallal vagy garnélával ettünk, egyszer articsókával is készítettem.
Néhány alapszabályt mindenképpen be kell tartani, ha jó rizottót szeretnénk. Alaplé elengedhetetlen hozzá és a jó minõségû rizottórizs (Arborio és Carnaloni). A férjem szerint a bor sem mindegy, de ha jó minõségû száraz fehérbort használunk rosszat nem teszünk. Krémes, al dente, jól sikerült párosítás a friss paradicsom és a bazsalikom, üde nyárias étel.
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
olívaolaj
30 dkg rizottó rizs (carnaroli)
kb. 1 liter zöldség vagy csirke alaplé ...