Rizottó balatoni keszeggel
sponsored links
Ez a rizottó általában lazaccal készül, de mostanában megpróbálok figyelni arra, hogy lehetõség szerint magyar halat vásároljak. Nagy segítségemre van a Fény utcai piacon a halbolt nagyon kedves tulajdonosnõje, aki készséggel egészíti ki ezzel kapcsolatos, meglehetõsen hiányos ismereteimet. A most használt balatoni keszegrõl megtudtam például, hogy túlnyomórészt õsszel halásszák, így nem kell csodálkozni azon, ha nyáron a mélyhûtõbõl kerül elõ. Kicsit izgultam, milyen lesz belõle a rizottó: teljesen más, mint a szokásos módon, de finom.
Hozzávalók (4 adag):
- 500 g halfilé
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál citromlé
- 7 dl hal- vagy zöldségalaplé
- 5 dkg vaj
- 1 salottahagyma, finomra aprítva
- 1 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 300 g Arborio kerekszemû rizottórizs
- 1 dl száraz fehérbor...