Ritkán a konyhában
sponsored links
Mostanában ritka vendég voltam a konyhában. Ennek részben egészségügyi okai voltak, részben pedig más fõzött. Hol Múzs, hol Hildus, s bizony volt, hogy rendeltük az ebédet. A miértjét nem részletezem, így alakult.
A héten azonban már bemerészkedtem a konyhába. Húsra nem vágytam, csak valami gyors, egyszerû, mégis ízletes fogásra. Az éléskamra készletének szemrevételezése után a krumplis tészta tûnt megfelelõ döntésnek.
Eddigi ismereteim alapján kétféleképpen készülhet ez az étel: külön fõ a tészta és a hagymás burgonya, illetve egy paprikás krumpli alapban egyben megfõ a tészta is. Én az elõbbit szoktam csinálni. Így láttam/tanultam, ehhez ragaszkodom.
Nem elég, hogy többféleképp készülhet, de még a neve is tájegységenkét változik. Hívhatjuk krumplis-, vagy burgonyás tésztának, vagy kockának, üzemi konyhán Gránátos kockaként is fellelhetõ, megboldogult nagyanyám pedig "Grenadin marsnak" hívta. Mindenki megtalálhatja a szemének/szájának megfelelõ változatot.
Krumplis tészta
3-4 burgonya
1 fej vöröshagyma
1 ek olaj ...