RISOTTO ARTICSÓKÁVAL ÉS BACONNEL
sponsored links
/RISOTTO CON CARCIOFI E BACON/
Hozzavalok (4 szemelyre):
28 dkg rizs
1 kis voroshagyma (nalam 2 szal ujhagyma volt)
2 nagy fej friss articsoka
8-10 dkg bacon szalonna
1 liter husleves (leveskockabol is jo)
5 dkg vaj, 5 dkg reszelt Parmezansajt
1 evokanalnyi vagott friss petrezselyem-zold
Az aricsokat megtisztitjuk, ha a szarat is fel tudjuk hasznalni, azt meghamozzuk,
kis darabokra vagjuk. Citromos vizbe dobjuk, hogy a zoldseg ne barnuljon meg.
A hagymat es a bacon szalonnat aprora vagjuk.
Egy edenybe tesszuk a vaj felet, felolvasztjuk, es radobjuk a hagymat.
1 perc mulva radobjuk a szalonnat, atforgatjuk, majd ujabb 1 perc mulva az
articsoka szárát, valamint az idokozben vekony szeletekre vagott articsoka szivet.
A tuzon atforgatjuk, keverjuk az illatos alapot, majd egy merokanalnyi forro
huslevessel felontjuk. Kb 10 percig fozzuk.
Ekkor tesszuk hozza a rizst, es merokanallal adagolva a forro huslevest -
kevergetve - puhara fozzuk. Az utolso 5 percben hozzaadjuk a maradek vajat.
Hozzaadjuk a reszelt Parmezansajtot es a vagott zold-petrezselymet, elkeverjuk,
es 5 percre fedovel, konyharuhaval letakarjuk, hogy az izek osszeerjenek.
(so igazabol nem kell bele, hiszen a huslevesnek - akar kockabol keszultnek is -
van annyi "sossaga" - hogy epp eleg legyen)
Hozzavalok (4 szemelyre):
28 dkg rizs
1 kis voroshagyma (nalam 2 szal ujhagyma volt)
2 nagy fej friss articsoka
8-10 dkg bacon szalonna
1 liter husleves (leveskockabol is jo)
5 dkg vaj, 5 dkg reszelt Parmezansajt
1 evokanalnyi vagott friss petrezselyem-zold
Az aricsokat megtisztitjuk, ha a szarat is fel tudjuk hasznalni, azt meghamozzuk,
kis darabokra vagjuk. Citromos vizbe dobjuk, hogy a zoldseg ne barnuljon meg.
A hagymat es a bacon szalonnat aprora vagjuk.
Egy edenybe tesszuk a vaj felet, felolvasztjuk, es radobjuk a hagymat.
1 perc mulva radobjuk a szalonnat, atforgatjuk, majd ujabb 1 perc mulva az
articsoka szárát, valamint az idokozben vekony szeletekre vagott articsoka szivet.
A tuzon atforgatjuk, keverjuk az illatos alapot, majd egy merokanalnyi forro
huslevessel felontjuk. Kb 10 percig fozzuk.
Ekkor tesszuk hozza a rizst, es merokanallal adagolva a forro huslevest -
kevergetve - puhara fozzuk. Az utolso 5 percben hozzaadjuk a maradek vajat.
Hozzaadjuk a reszelt Parmezansajtot es a vagott zold-petrezselymet, elkeverjuk,
es 5 percre fedovel, konyharuhaval letakarjuk, hogy az izek osszeerjenek.
(so igazabol nem kell bele, hiszen a huslevesnek - akar kockabol keszultnek is -
van annyi "sossaga" - hogy epp eleg legyen)