Risotto, ami pasta
sponsored links
A cĂmet Ărhattam volna fordĂtva is, Ășgy se lenne több értelme. InkĂĄbb felteszek egy kérdést és egybĂ”l minden kiderĂŒl: fĂ”ztetek mĂĄr Ășgy tésztĂĄt, mintha rizottĂł lenne? Lehet, hogy elĂ”re furcsĂĄn hangzik, de nagyon is sok értelme van.
Alaplében fĂ”tt tészta
ElĂ”re leszögezem, hogy ezzel a mĂłdszerrel fĂ”zve a tészta nem lesz fogkemény. Mentségére legyen mondva, nem is fĂ” szét, viszont olyan Ăze lesz, amit az egyszerĂ» vĂzben fĂ”zés sorĂĄn soha nem kap meg. ĂllagĂĄt tekintve, hajaz a risotto krémességére, tehĂĄt ez is inkĂĄbb plusz pont. Az elkészĂtéshez elengedhetetlen az alaplé/hĂșsleves, ettĂ”l kapja ugyanis azt a bizonyos Ăzt. Az elkészĂtés menete: hagymĂĄt fonnyasztunk, felöntjĂŒk alaplével, beletesszĂŒk a tésztĂĄt és hagyjuk 20-35 percig rotyogni. Az igazi risottohoz képest sokkal egyszerĂ»bb, megĂșsszuk az kevergetést. 25 perc utĂĄn mĂĄr gyakorlatilag el is készĂŒlt, innen mĂĄr csak a bĂ»nös dolgok kerĂŒlnek bele: sajt, tejszĂn, mascarpone, ricotta, ki mit szeret. MagĂĄban is kitesz egy gyors, egyszerĂ», de ...