Ricset és Túrós lusta rétes a hosszú hétvégén

2012-11-02

sponsored links


Ricset, Fûszeres Eszter után szabadon...

... olyannyira szabadon, hogy az enyém nem is lett autentikus, mivel nem kaptam füstölt libacombot, hiába az ilyesmit vidéken nem lehet beszerezni, ehhez fel kell menni minimum a Nagyvásárcsarnokba, én viszont nem mentem sehová, hanem füstölt csülökkel készítettem el, mondhatom így is nagyon finom lett.
Nem egy könnyû étel, igazi hideg idõkre való, melegítõ, férfias étel.
Hát nálunk elég hideg volt, két napig orkánszerû szél döngött, hol esett, hol nem, mindenesetre átfagyva a temetõjárás után nagyon finom, jólesõ, átmelegítõ egytálétel lett az ebédünk ill. kora délutáni vacsoránk.
Azért majd kipróbálom füstölt libacombbal és libazsírral is elkészítve.

Annyiban különbözik a ricset a sólettól, hogy amíg az utóbbinál mindent nyersen rakok össze és 3-4 óra alatt sül pompásra és finomra, addig a ricsetnél mindent külön-külön elõre kell puhára fõzni, majd ezután rétegezni és 1,5 óráig sütni.
A végeredmény isteni finom mindkettõnél.

1 db nagy füstölt csülök, de el tudom képzelni füstölt oldalassal is /vagy 4-6 füstölt libacomb, vagy füstölt marhaszegy, sóletba ezeket szoktam tenni/
1-2 ek. zsír /vagy libazsír/
2 db nagy vöröshagyma ...

Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2012/11/ricset...

sponsored links

Keres?s