Ricottás, spenótos gnudi (gnocchi)
sponsored links
A recept olasz elnevezése: gnudi di ricotta e spinaci
A spenótos, ricottás gnudi ahogy a gnocchit Firenzében nevezik vagy malfatti Siénában egy tradicionálisa toscán étel. A gnudo jelentése csupasz, meztelen, mivel ez az étel a spenótos - ricottás raviloli leegyszerûsített változata, amikor a raviolihoz készített tölteléket nem fedték be tésztával, így a ravioli tölteléke tészta nélküli azaz meztelen maradt majd így fõzték meg.
Az étel eredetileg a földmûveléssel foglalkozó vidékiek tápláléka volt, hiszen elkészítéséhez minden megtalálható, megtermelhetõ volt a ház körül, ami nem állt másból mint kevés juhtúróból, a kertben fellelhetõ spenótból, tojásból, szalonnából és elkészítéséhez fél óránál nem szükségeltett több idõ.
Fõzés idõ: 10 perc + 2-3 perc
Típus: tészta étel, egytálétel, elsõ fogás
Nehézségi fok: alacsony, kezdõ szakácsoknak is javasolt
500 g tisztított spenót ...