Ricottás-körtés muffin
sponsored links
Akik régóta követik a blogomat lehet, hogy észrevették, hogy nem igazán szoktam muffint sütni.
Igaz, tavaly húsvétkor sütöttem kétféle sós változatot egy medvehagymásat és egy sonkásat, de édes változatok nem sûrûn készültek nálam. A legtöbb klasszikus muffin tésztája Nekem túl száraz, Én csak úgy szeretem ha dúsítva van a tészta sok-sok gyümölccsel, túróval, vagy mint a következõ receptben ricottával.
25 dkg ricotta
25 dkg liszt
25 dkg körte
8 dkg vaj
cukor vagy édesítõszer
2 db tojás
1 csomag sütõpor
- A sütõt melegítsük elõ 200 fokra.
- Keverjük össze a lisztet a sütõporral.
- Egy másik tálban keverjük össze a a tojást, a megolvasztott vajat és a ricottát.
- Keverjük össze a két keveréket.
- Adjuk hozzá az apróra felkockázott körtét és édesítsük ízlés szerint.
- Adagoljuk a tésztát kb 2/3-ig muffinsütõkbe (Én szilikonos formákat használtam)
- 20-23 perc alatt süssük meg a muffinokat.