Ricottás krumplis pogácsa teljes kiõrlésû lisztbõl
sponsored links
A krumplis pogácsa lehet tömör, ami frissen finom, talán legjobban érzõdik benne a krumpli íze, viszont másnap már kemény szívós darabokkal birkózhatunk. Ezt valamennyire lazítja a teljes kiõrlésû liszt, és fokozhatjuk, az élesztõvel (amitõl nem kell félni), és a ricotta is meghatározó nedves ugyanakkor laza állagot eredményez. A burgonya és a ricotta olyan mértékben nedvesíti a tésztát, hogy nincs szükség finomlisztre, és nyugodtan az egész lisztmennyiség lehet teljes kiõrlésû lisztbõl.
Bármilyen tészta készítésénél, különösen a kelt tészták és a piskóta esetében mindig szitáljuk át a lisztet, akár kétszer, háromszor is. Ezáltal telítõdik levegõvel, az ájurvéda szerint pránával.
Sokféle pogácsát el lehet képzelni miszerint , bátran improvizálhatunk, viszont ha már konkrét elgondolásunk van róla milyet szeretnénk, akkor forduljunk a bevált receptekhez.
450g teljes kiõrlésû búzaliszt
350g héjában fõtt burgonya
250g vaj
250g sima ricotta túró ...