Ricottás gnocchi póréhagymás, sonkás sajtmártással
sponsored links
Meglátni és másnap már meg is fõzni, ennyi történt, mikor megláttam Vicuska csodás túrós gnocchiját. Oda is ítra a receptben, hogy túró vagy ricotta, valami azt sugallta, ez nekem szól, így azonnal cselekednem kellett. S milyen jól tettem, nagyon jót ettünk belõle, a fiúknak készült a sonkás mártás, nekem ugyanaz, csak sonka helyett spenóttal. A tetejére egy kis parmezán és máris mennyei lakomát kaptunk. Ahogy fõztem ki a kis gnocchikat, úgy kóstolgattam is, csak natúran, úgyis nagyon jó, fincsi puha, sõt mákkal és meggylekvárral is teszteltem, hmm édesen sem rossz.
Hozzávalók:
50 dkg ricotta
kb. 35 dkg rétesliszt (nálam semolina)
2 tojás
1 ek. olaj
só ízlés szerint
Sonkás pórés sajtmártás hozzávalói:
pici vaj
1 szál póréhagyma karikára vágva ...