Ricottás gnocchi eperrel
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg eper
- 20 dkg ricotta
- 6 dkg csokoládés keksz (hézilag készítettem, cukor- és liszt nélküli kekszet)
- 5 dkg vaj
- 6 dkg cukor (eritritet használtam)
- 10 dkg liszt (Kókuszliszt alapú lisztet használtam, de zabliszttel is készülhet)
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vanília aroma
- só
Elkészítése:
A ricottát kikavarjuk tojással, 4 dkg cukorral, vaníliával, liszttel, és csipetnyi sóval. Ha túl lágy a massza, adhatunk még hozzá lisztet, hogy formázható legyen.
A tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk. Falatnyi darabokra vágjuk, és mindeniket villával mintázznk.
Egy fazékban kevés sóval vizet forralunk. Egyszerre annyi gnocchit, amennyi kényelmesen elfér, kifõzünk.
Leszûrjük, és hideg vízzel átmossuk.
Az epret megmossuk, és feldaraboljuk.
A maradék cukorral összeturmixoljuk, majd a gnocchi tálaláskor meglocsoljuk vele. Néhány kekszet a tetejére morzsolunk.