Ricotta tortánk

2017-04-15

sponsored links

Egy szuper finom, szuper gyors, szuper egyszerû :) recept (Jamie nyomán). Ez lett az idei befutó a húsvéti asztalunkon! A ricotta és a liszt aránya szabadon variálható, mivel éppen volt egy nagyobb adag saját készítésû ricottánk, így nálam ez az arány most 80% lett, természetesen a ricotta javára ;) Remek állagú, a citromtól nagyon üde, nem olyan süti, amibõl marad másnapra ;)



Hozzávalók:

- 340g ricotta
- 100g liszt
- 150g cukor
- 4 tojás szétválasztva
- 80g vaj
- 2 citrom héja, egynek a leve
- 1 csapott teáskanál sütõpor
- csipet só

A vajat simára keverjük a cukorral és a tojások sárgájával, majd hozzáadjuk a ricottát, a sütõporral elkevert lisztet, végül a citromhéjat és a citromlét is. Egy csipet sóval jó kemény habbá verjük a fehérjéket, majd óvatosan a masszánkba forgatjuk. Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokra elõmelegített sütõben 40 percig sütjük. Megvárjuk még majdnem kihûl, és tálalhatjuk is :)!




Folytats a blogon ... mindenmijofalat.blogspot.com/2017/04/...

sponsored links

Keres?s