Ricotta -a tészta nélküli- torta
sponsored links
Se alja, se teteje, csak közepe van. Sokak álmát formáltam valósággá ezzel a tortával. De mindennek ára van, és itt nem csak a pénzre gondoltam. Én pont azért nem kedvelem annyira ezeket az alj és tetõ nélküli habokat, vagy krémeket, mert bár nagyon finomak, bizonyos tekintetben mégis unalmasak.
Szerintem ezek az állagú krémes desszertek azoknak valók, akik nem szeretnek rágni, akiknek elég csak nyelni. Én a rágásra szavazok, mert abban is sok izgalom rejlik, amikor a különbözõ állagok keverednek és oldódnak, megmutatkoznak a rágás közben. Mindezek ellenére a maga kategóriájában a torta nagyon finom, és a gyümölcs is ad neki némi pluszt, úgyhogy összességébe véve remek recept, én mégis inkább azokra a túró, sajt, vagy ricotta tortákra szavaznék, amik több rétegûek.
Viszont több dolog is szól az elkészítése mellett: hülyebiztos, ( még nekem is sikerült, és amúgy is elronthatatlan), gyors, hideg (ami nyáron jól jön), elõre elkészíthetõ ha vendégeket várunk, tuti siker az ilyen jellegû édesség, csak én vagyok ennyire megátalkodott, hogy kritizálni merem.
Hozzávalók:
500g ricotta
200g mascarpone
90g nádcukor
3 tojás ...