Ricott?s vega fas?rt fodros vagy toszk?n kellel
sponsored links
A fodros kel ?s a toszk?n kel szezonja m?g tart. Hoztam egy igaz?n finom vega goly? receptet, ami egy fokhagym?s z?ly?s paradicsomsz?szban s?l meg. Mag?ban, friss keny?rrel, de f?tt t?szt?val vagy krumplival is szuper fog?s!
Hozz?val?k (4-6 adaghoz):
Vega goly?k:
1 csokor toszk?n vagy fodros kel (a k?pen toszk?n kel van) 150 g, vastag sz?rait nem haszn?lom, ?gy maradt kb. 100 g
200 g cannellini bab, 1 konzerv
1 kezeletlen citrom reszelt h?ja
150 g ricotta
100 g ?r?lt mandula
1 nagy toj?s
s?, bors
30 g grana padano vagy parmez?n sajt
Sz?sz:
1 ek. ol?vaolaj
6 zs?lyalev?l
3 gerezd fokhagyma apr?tva
400 g paradicsomkonzerv kock?zott
50 g alapl? vagy v?z
300 g passata s?r? paradicsom
s?
A toszk?n vagy fodros kelt megmosom, vastag sz?rait elt?vol?tom, apr? cs?kokra v?gom. Forr?sban lev? s?s v?zben 5 perc alatt megf?z?m. ?tmosom hideg v?zzel, ezzel h?t?m, sz?r?m, kinyomkodom a vizet bel?le. A babkonzervet sz?r?ben alaposan ?tmosom.
Egy nagyobb t?lban a babkonzervet vill?val ?sszenyomkodom, hozz?adom a toszk?n kelt, ricott?t, toj?st, mandul?t, reszelt citromh?jat, reszelt parmez?nt, s?zom kb. 1/3 tk. s?val, borst ?rl?k bele. A vill?val ?sszedolgozom majd 15 egyforma goly?t form?zok. ?n m?rleggel 42-43 grammos goly?kat m?rtem.
Elk?sz?tem a sz?szt. Az ol?vaolajon a z?ly?t ?s fokhagym?t f?l perc alatt pir?tom, hozz?adom a paradicsomokat ?s a z?lds?g alaplevet vagy vizet. ?n egy levehet? nyel? m?ly nagy serpeny?ben k?sz?tettem, ezt s?t?be lehet tenni. A goly?kat is beletettem majd 200 fokon 25-30 perc alatt megs?t?ttem, lehet a v?g?n 1-2 percet grillfokozaton pir?tani.
Ez a fog?s m?snap ?jrameleg?tve is szuper. Mi f?tt ors? teszt?val ett?k, m?snap pedig pir?tott serpeny?s krumplival.